Home   |   Producten   |   Verkooppunten
 

Bij een moeilijke stoelgang

Obstipatie is vervelend maar
kan verholpen worden

Obstipatie (verstopping) is een probleem van ons spijsverteringskanaal. Over het algemeen karakteriseert het zich door een vermindering van de stoelgangfrequentie en de moeilijkheid om ontlasting te maken. Er bestaan verschillende oplossingen om hardere of mindere mate van ontlasting op te lossen. Waardoor je gemakkelijker naar het toilet kunt. Dulcolax kan helpen bij obstipatie wanneer meer drinken, beweging en andere voeding niet voldoende zijn om de problemen op te lossen.

Dulcolax helpt bij obstipatie

Contactlaxantia of stimulerende laxeermiddelen

Als je al enkele dagen niet naar het toilet bent geweest, kunnen stimulerende laxeermiddelen helpen. Ze werken door de spieren die de darmbewegingen aansturen, te prikkelen en bevorderen de toevoer aan water en elektrolyten in de darmen om de ontlasting te vergemakkelijken. Dulcolax® is een geneesmiddel dat op die manier werkt.

 

Dulcolax is een geneesmiddel.

Dulcosoft ter bevordering van de stoelgang

Osmotische laxeermiddelen

Als je naar het toilet gaat en je stoelgang is hard, droog en moeilijk te verwijderen, kan een milde behandeling zoals Dulcosoft® helpen. Osmotische laxeermiddelen houden water vast: ze hydrateren de stoelgang en verhogen het volume voor een gemakkelijkere stoelgang. Dulcosoft® maakt de harde stoelgang dus zachter en verlicht obstipatie op milde wijze, wat het naar het toilet gaan vergemakkelijkt en comfortabeler maakt.

 

Dulcosoft is een medisch hulpmiddel.


Product overzicht

Dulcolax zetpil

Dulcolax tabletten

Dulcosoft poederdrank

Dulcosoft drank


Veelgestelde vragen

Wat is een normaal aantal toiletbezoeken?

Het aantal toilet bezoeken per dag is persoonsafhankelijk. Er zijn verschillen te zien tussen verschillende leeftijden en geslachten. Mannen gaan minder vaak dan vrouwen naar het toilet. Dit komt omdat zij een grotere blaas hebben. Mannen gaan gemiddeld 3 tot 5 keer per dag naar de WC. Bij vrouwen kan dit oplopen tot 5 à 10 keer per dag. Hierbij hebben we het over poepen en plassen. Wanneer alleen naar de grote boodschap gekeken wordt is het normaal om tussen de drie keer per dag en drie keer per week een grote boodschap te hebben. 

Ga jij vaker naar het toilet voor de grote boodschap dan noemen we dat diarree, ga je minder dan noemen we het obstipatie. 

Hebben vrouwen meer last van obstipatie dan mannen?

Hoe vaak iemand last heeft van obstipatie kan geslachtsafhankelijk zijn. Vrouwen hebben vaker last van obstipatie dan mannen.

Helpen laxeermiddelen bij gewichtsverlies?

Laxeermiddelen zijn niet gemaakt om af te vallen. Ze werken alleen in de darmen en hebben geen invloed op het afvallen. Het is niet gezond om laxeermiddelen te gebruiken om af te vallen en het kan zelfs gevaarlijk zijn. 

Wanneer moet ik stoppen met het gebruik van laxeermiddelen?

Het wordt aanbevolen om laxeermiddelen alleen op korte termijn te gebruiken en ermee te stoppen zodra uw obstipatie is opgelost. Als je obstipatie hebt als gevolg van een andere medische aandoening of als bijwerking van een ander geneesmiddel dat je langdurig moet nemen, moet je onder toezicht staan van een apotheker en/of een arts.

Lees altijd eerst aandachtig de bijgeleverde productinformatie (de bijsluiter of gebruiksaanwijzingen en de verpakking).

Oorzaken van obstipatie

Obstipatie of verstopping kan verschillende oorzaken hebben. Welke dat zijn lees je hier. 

Prikkelbare darm syndroom

Obstipatie is één van de syptomen bij het prikkelbare darm syndroom.