Bij een moeilijke stoelgang

DULCOLAX ZETPILLEN

Dulcolax bisacodyl 10 mg zetpillen werken na gemiddeld 20 minuten en in sommige gevallen duurt het tot 45 minuten na toediening. De lokale werking draagt bij tot het verzachten van de feces (stoelgang) en versnelt de passage dankzij het stimulerend effect op de spieren van de darmwand. Dit is een snelle behandeling tegen acute obstipatie.

Dulcolax"' bisacodyl kan ook gebruikt worden bij de voorbereiding van diagnostisch onderzoek, als pre- of postoperatieve behandeling en bij klinische toestanden die een gemakkelijke ontlasting vergen.

Lees voor gebruik de bijsluiter voor waarschuwingen en voorzorgen bij gebruik, samenstelling, dosering en contra-indicaties.*

* Bij kinderen mogen stimulerende laxantia slechts uiczonderlijk worden voorgeschreven. Kinderen van 1 0 jaar of jonger met obstipatie moe een alcijd onder begeleiding van een arcs worden behandeld. Dulcolax' bisacodyl 5 mg omhulde tabletten mag niet worden gebruike bij kinderen van 2 jaar of jonger en de Dulcolax• bisacodyl 5 mg zetpillen niet bij kinderen onder de 1 0 jaar. Dulcolax' bisacody1 5 mg tabletcen en zecpillen mogen ook niet worden gebruikt cijdens de zwangerschap of borstvoeding. Dulcolax• bisacodyl mag niet dagelijks langdurig worden gebruikt.

Samenstelling

De werkzame stof in dit middel is bisacodyl. Een zetpil bevat 10 mg bisacodyl. De andere stof in dit middel is hard vet (Witepsol W45).

Toediening

Duw de zetpil met uw vinger tussen de billen door via de anus in de endeldarm.

Dosering

Volwassenen: 1 zetpil (10 mg) per dag.

Dulcolax zetpillen kunnen zelf ingebracht worden.

▪ Haal eerst het folie-omhulsel van de zetpil af;
▪ Bevochtig eventueel de punt van de zetpil met wat water, zodat de zetpil beter glijdt;
▪ Ga op uw zij liggen;
▪ Duw vervolgens de zetpil met uw vinger tussen de billen door via de anus in de endeldarm;
▪ Knijp de billen nu enkele seconden samen zodat de zetpil automatisch omhoog schuift in de endeldarm.

Het is belangrijk dat de zetpil diep genoeg (2 tot 3 cm) wordt ingebracht, zodat de sluitspier van de anus zich weer volledig kan samentrekken.

Dulcolax is ook verkrijgbaar in tabletvorm als maagsapresistente tabletten met 5 mg bisacodyl.
Dulcolax tabletten werken ’s nachts en zorgen binnen 10 uur na inname voor verlichting.