ViruGuard helpt tegen verkoudheidsvirussen

  • 29-10-2021
  • Nieuws

Het griepseizoen is in volle gang! Maar ziek zijn, daar zitten we niet op te wachten. Uit recent onderzoek* blijkt dat middeltjes uit grootmoeders tijd, zoals thee en bouillon, samen met vitamines, mineralen en probiotica het populairst zijn om een verkoudheid tegen te gaan. Neus- en keelsprays die gebruikt worden bij de eerste symptomen van verkoudheid werden ook vaak genoemd.

Healthypharm, het OTC-label van Centrafarm, heeft verschillende sprays die helpen bij de bestrijding van een verkoudheid. Sinds kort is ViruGuard aan het assortiment toegevoegd.

 

ViruGuard kan de duur van een verkoudheidsvirus verkorten. De keelspray vormt een beschermende barrière, deactiveert en verhindert verspreiding en vermenigvuldiging van virussen.

Deze innovatieve spray op basis van glycerine en het natuurlijke enzym trypsine, bedekt het slijmvlies en deactiveert verschillende verkoudheidsvirussen.² De werking is wetenschappelijk bewezen effectief:

  • ViruGuard halveert de duur van een verkoudheid ¹·³
  • Vermindert het aantal verkoudheidsvirussen met meer dan 90% ²
  • Voorkomt het vermenigvuldigen van verkoudheidsvirussen ⁴

 

De keel is het kruispunt van inademing door neus en mond. Alle ingeademde deeltjes moeten hier passeren. Een keelspray biedt daarom voordelen:

  • Het kan virussen stoppen die zowel door de neus als door de mond worden ingeademd.
  • Daarnaast wordt met een keelspray de verspreiding van virussen naar de diepere luchtwegen voorkomen.

 

ViruGuard is vrij van suiker en zoetstof, gluten, lactose, conserveringsmiddelen, chemische antibiotische of desinfecterende stoffen en alcohol.

 

Koop ViruGuard bij de apotheek en diverse webshops.

Voor meer informatie ga naar viruguard.nl.

 

*Resultaten uit het STADA Health Report, voor dit onderzoek werden 2000 Nederlandse respondenten ondervraagd in een leeftijdscategorie van 18 tot 99 jaar.

Sources: 1. Clarsund et al (2017) Open Journal of Respiratory Diseases, 7, 125-135 2. Stefansson et al (2017) Virol Res Rev, Volume 1(5): 1-3 3. Davison et al. (2020) Eur J Sport Sci, Jun 30; 1-10 4. Gudmundsdottir et al. (2020) J Med Virol, doi: 10.1002/jmv.26554
* tested on Rhino-Virus 16