Kwalitatieve generieke geneesmiddelen

Met meer dan 60 jaar ervaring is Centrafarm toonaangevend op het gebied van registratie, marketing en verkoop van kwalitatieve generieke geneesmiddelen, specialties, OTC geneesmiddelen en merken in Nederland.

0

Medewerkers

0

Producten

0

Jaar ervaring

0

Verkochte verpakkingen per jaar

Generieke geneesmiddelen

Wanneer een geneesmiddel voor het eerst wordt ontwikkeld, vraagt de ontwikkelaar (de farmaceut) een octrooi of patent aan. Dit betekent dat het geneesmiddel niet door een andere farmaceut gemaakt mag worden, voordat het patent op het geneesmiddel is verlopen. Zodra het patent is verlopen, mogen andere partijen het product ook produceren.

Consumer Healthcare

Naast generieke geneesmiddelen en specialties biedt Centrafarm ook een breed assortiment zelfzorgproducten. Deze OTC (Over The Counter) geneesmiddelen zijn producten die zonder recept verkrijgbaar zijn bij de apotheek, drogist of supermarkt. Daaronder vallen de merken Healthypharm, XT luis en Ladival.

Centrafarm: al meer dan 60 jaar ervaring in de farmaceutische industrie

Meer dan 60 jaar geleden werd Centrafarm opgericht in Rotterdam en startte als groothandel in geïmporteerde generieke geneesmiddelen. Later is begonnen met de productie van een aantal generieke geneesmiddelen. Begin jaren 90 werd Centrafarm overgenomen door STADA Arzneimittel AG, één van de vooraanstaande farmaceutische bedrijven in Duitsland.

Er werd geïnvesteerd in nieuwe ontwikkelingen maar ook afscheid genomen van de daadwerkelijke productie. 10 jaar later werden de groothandel activiteiten stopgezet en werd de distributie ondergebracht bij externe groothandels. De verkooporganisatie en ondersteunende diensten werden voortgezet in Etten-Leur waar Centrafarm vanaf 1979 gevestigd was. Vanaf dat moment werd de start gemaakt met het omvormen van Centrafarm tot een moderne en professionele verkooporganisatie met onder andere de verhuizing naar Breda als gevolg.

Momenteel bestaat het team uit meer dan 50 medewerkers die zich met hun deskundigheid en service inzetten voor de klanten waarbij de Corporate Values integrity, entrepreneurship, agility en One STADA actief nageleefd worden.

Download ons logo

Centrafarm logo EPS bestand

Download

Centrafarm logo PNG bestand

Download

Centrafarm logo JPG bestand

Download