Ilse Broeders

Product Manager

Wat doe je als Product Manager?

Ik ben Product Manager voor Generiek Rx. Rx betekent alle producten die op recept voorgeschreven worden. Met name via de huisarts, dus niet via het ziekenhuis. Ik houd me bezig met generieke producten. Dat zijn de geneesmiddelen die wij introduceren/produceren zodra een patent verlopen is. Ik kijk naar de introducties van nieuwe producten die veelal vanuit STADA aangereikt worden. Het kan ook zijn dat we zelf kansen spotten en onderzoeken. Ik houd me daarnaast bezig met het bestaande product portfolio, dan kijk ik wat er anders kan of moet. Soms zijn er producten die uit het pakket genomen moeten worden enzovoorts.

Wat maakt je werk zo leuk?

Alleen al het feit dat je veel verschillende dingen moet bekijken vanuit verschillende invalshoeken. Soms ben je internationaal bezig, wanneer er informatie vanuit ons moederbedrijf STADA komt. Het volgende moment kijk je naar het bestaande product portfolio. Soms wordt informatie kant en klaar aangeleverd maar wordt er toch gekeken of we nog iets toe kunnen voegen op wat voor manier dan ook. Ons doel is een succes maken van het product. Om dat te bereiken zoomen we in op de uitdagingen en kansen en voeren we aanpassingen uit. De diversiteit binnen mijn functie maakt dit werk zo leuk.

Hoe zie jij de Corporate Values terug in de organisatie?

Ondernemerschap bij Centrafarm

Ondernemerschap

Als het gaat over ondernemerschap, zeg ik: de vrijheid die je hebt om zelf ideeën aan te dragen. Dat wil niet zeggen dat alle ideeën tot uitvoering worden gebracht, maar het wordt wel gestimuleerd en gepromoot. Je bent vrij om je inzichten op tafel te leggen. Zowel bij Centrafarm als bij STADA, zij hebben het STADA+ initiatief in het leven geroepen. Een initiatief wat medewerkers stimuleert om hun plannen uit te werken in business cases. Als STADA in je plan gelooft, gaan ze je helpen het uit te voeren.

Wendbaarheid bij Centrafarm

Wendbaarheid

Wendbaarheid is iets wat we bij Centrafarm allemaal beheersen en iedere dag laten zien. Dat kan bijna niet anders, want iedere dag verandert er zoveel. Het farmaceutisch landschap is continue in beweging. Nieuwe producten worden ontwikkeld, patenten verlopen, er komen andere soorten producten bij maar er vallen ook producten weg. Soms denk je 'maar hoe dan?'. Het assortiment en het speelveld van, al dan niet nieuwe, concurrenten verandert ook steeds. Al deze ontwikkelingen zorgen er steeds voor dat je moet kunnen schakelen. Daar zijn we gelukkig goed in bij Centrafarm!  

Integriteit bij Centrafarm

Integriteit

Integriteit is in mijn ogen een aangeboren kwaliteit. Ik denk dat we daar als mens bewust, of onbewust altijd mee bezig zijn. Vanuit STADA worden initiatieven ontwikkeld en online trainingen georganiseerd met tips over hoe je integer kunt handelen in bepaalde situaties. Dat is wel goed voor de bewustwording bij alle collega's, ook internationaal. Tijdens de coronacrisis kwam integriteit ook op veel manieren aan bod. Medewerkers kregen de gelegenheid om privé en zakelijk zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten.

OneSTADA bij Centrafarm

OneSTADA

Ik werk al een hele tijd voor Centrafarm en heb door de jaren heen OneSTADA steeds belangrijker zien worden. OneSTADA blijkt uit alles. Het is geen eenrichtingsverkeer vanuit STADA naar ons maar een echte samenwerking. Ik heb dagelijks contact met STADA voor alle projecten die we doen en alle nieuwe lanceringen. Ik zit ook in het Launch & Transfer team. Dat team schakelt nauw met STADA om de introducties goed te laten verlopen. Als we iets tot een succes willen maken dan moeten we het samen doen. Daar wordt lokaal en internationaal veel aandacht aan besteed. 

Wat zou je tegen iemand zeggen die bij
Centrafarm wil komen werken?

 

GELIJK DOEN!

Als we allereerst naar de cijfers alleen kijken, dan zien we dat het verloop heel laag is. Er zijn collega’s die hier al 40 jaar werken. Dat is natuurlijk niet voor niets. De branche moet je wel liggen. Als je meer interesse hebt in snelle auto’s dan zul je hier minder snel aan je trekken komen. Als je bij Centrafarm komt werken, zal je interesse vanzelf groeien, omdat we opereren in een hele uitdagende markt. Zoals ik eerder aangaf, het verandert iedere dag. Dat betekent dat je ook iedere dag iets bijleert. Het kan van alles zijn, soms leuk, soms wat minder leuk, maar je neemt altijd een stukje ervaring mee.

Ik denk dat het ook heel leuk is om bij ons te werken, omdat wij een groeiend bedrijf zijn. Er gebeuren heel veel nieuwe dingen. We ontwikkelen ontzettend snel. Als je daarin mee kunt, dan is het echt heel leuk.

Werken bij Centrafarm vind ik heel gezellig. Ik ben ook liever op kantoor dan thuis. Helemaal nu, met de nieuwe huisvesting. Die is geweldig! Toch zijn het voor mij de mensen die het maken en het contact wat je met ze hebt. Ik voel de vrijheid waarin we werken en vind het fijn dat we elkaar met de voornaam aanspreken. Dat is niet overal vanzelfsprekend. Hier is het van ‘Hey, hoe is het?’. Zo begroet je de directeur, zo kun je mij begroeten maar ook de collega’s bij Finance.

Als laatste benoem ik nog de diversiteit. Bij ons is dat onder andere de mix tussen jong en oud. De kennis bij de oude garde is enorm! Die kennis moet overgedragen worden aan de jonge garde, die op hun beurt binnenkomen met nieuwe ideeën. Ze kijken op een andere manier naar de wereld. Dat gaat verder dan de gemoderniseerde opleidingen. Ze hebben inzicht in de digitale ontwikkelingen, kunnen linken leggen en zijn veel pragmatischer. Jong en oud vullen elkaar goed aan, versterken elkaar en komen samen tot nieuwe inzichten.

Tot slot, wat zou je nog eens willen leren?

Op werkgebied wil ik alles leren wat de oude garde binnen Centrafarm weet. Bijvoorbeeld over introducties, prijsstellingen en concurrentieonderzoeken. En privé? Kunstschaatsen, ik schaats heel graag en zou het geweldig vinden om dat goed te kunnen.
Ik wil ook heel graag een boek schrijven.