Allegra Neusspray Duo

Verlicht symptomen van hooikoorts en huisstofmijt

  • Werkt snel* en effectief

  • Voorkomt allergische reacties

  • Maakt niet slaperig

  • *Na 1 uur 20% verlichting van verstopte neus onder 30 respondenten.
    Allegra Neusspray Duo is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Gebruiksaanwijzing

Als Allegra Neusspray Duo op het neusslijmvlies wordt aangebracht, vormt het een licht osmotische, resistente, flexibele en absorberende barrièrefilm op het neusslijmvlies. De film fungeert als een onmiddellijke beschermende barrière tegen omgevingsallergenen en verontreinigingen, waardoor contact van allergenen met het neusoppervlak tot een minimum wordt beperkt. De positieve osmotische druk van de film trekt ook de verontreinigende stoffen aan die aanwezig zijn op het neusslijmvlies.

Het reinigen van het neusoppervlak ondersteunt het herstel van slijmvliezen en de lichaamseigen verdediging. Intacte neusslijmvliezen voorkomen dat er allergenen in het lichaam kunnen binnendringen. Het gecombineerde effect van deze absorberende, mechanische barrièrefilm om te beschermen, schoon te maken en blootstelling aan allergenen te minimaliseren biedt snelle* symptomatische verlichting. Allegra Neusspray Duo veroorzaakt weinig irritatie, reageert snel en mechanisch op het neusslijmvlies en wordt niet in het lichaam opgenomen. Klinische resultaten tonen significante en snelle* vermindering in neusverstopping en irritatie, en normalisatie van nasale afscheiding. Allegra Neusspray Duo kan preventief gebruikt worden vóór verwachte blootstelling (aanbrengen ongeveer 5-15 minuten vóór blootstelling) of na het begin van de allergische reactie.
*Na 1 uur 20% verlichting van verstopte neus onder 30 respondenten.

Toediening

1. Snuit uw neus grondig voordat u het product gebruikt.
2. Het flesje schudden.
3. Verwijder de beschermdop.
4. Druk vóór het eerste gebruik op de verstuiver totdat er een fijne nevel van het product verschijnt.
5. Steek het uiteinde rechtop in één neusgat, sluit het andere neusgat met één vinger en spray het
product door op de verstuiver te drukken. Herhaal hetzelfde proces in het andere neusgat.
6. Reinig het uiteinde van het flesje na elk gebruik met heet water om hygiënische redenen.
7. Sluit het flesje af met de dop na elk gebruik.

Dosering

15 ml spray (circa 125 verstuivingen).

Samenstelling
Water, glycerol, solagum (acaciagom en xanthaangom), allercyanidin-G (afkomstig uit extracten van Camellia sinensis bladeren, Curcuma longa, Panax ginseng en Urtica dioica wortels), essentiële olie van Citrus limonum, conserveringsmiddelen van voedselkwaliteit (natriumbenzoaat, kaliumsorbaat, citroenzuur).

Wij verstrekken productinformatie en kunnen geen medisch advies geven over een specifieke medische aandoening. Neem contact op met een zorgverlener voor vragen over uw medische toestand of die van een familielid. Als er sprake is van een noodgeval, neem dan contact op met uw plaatselijke spoedeisende hulpafdeling. Voor het melden van bijwerkingen kunt u een e-mail sturen naar: dso.nl@centrafarm.nl