De pollenkalender: wanneer heb je last van hooikoorts.

Als je last hebt van hooikoorts kan dit ontzettend vervelend zijn. Het begint eindelijk mooi weer te worden en iedereen gaat weer lekker naar buiten. Helaas betekent mooi weer ook dat er zich meer pollen in de lucht bevinden. Meer pollen kan ook betekenen meer niezen, jeuk, loopneus of verstopte neus en jeukende, rode en tranende ogen.

Wil je zonder zorgen een terrasje pakken, een boswandeling maken, of picknicken? De pollenkalender laat je precies zien wanneer je extra moet uitkijken voor je pollenallergie.

De pollenkalender voor hooikoorts is op twee manieren bruikbaar:

  • Je kunt in de pollenkalender precies zien wanneer de pollen waar je allergisch voor bent voorkomen.
  • Je kunt in de pollenkalender zien voor welke pollen je mogelijk allergisch bent, afhankelijk van in welke maanden je last hebt van allergische reacties.

Hoe werkt de pollenkalender?

Heb je bij je huisarts een allergietest laten doen? Dan weet je voor welke pollen je allergisch bent. Met de pollenkalender zie je eenvoudig in welke maanden deze pollen voorkomen en wanneer je extra goed voorbereid dient te zijn. Aan de hand van de pollenkalender bepaal je wanneer je het beste producten tegen hooikoorts symptomen in huis kan hebben.

Ben je bijvoorbeeld allergisch voor graspollen of pollen van brandnetels? Dan kan je er voor kiezen van mei t/m september extra hulpmiddelen zoals Allegra fexotabs of Allegra Neusspray Duo in huis te hebben.

Heb je geen allergietest laten doen, maar heb je wel het vermoeden dat je last hebt van pollenallergie? Dan kan je natuurlijk je huisarts raadplegen. Met de pollenkalender heb je een overzicht welke pollen er actief zijn in de maanden dat je last hebt van de klachten. Zo kan je een betere inschatting maken van welke pollenallergie je last hebt.

Heb je bijvoorbeeld alleen hooikoortsklachten in de maand maart, dan ben je misschien allergisch voor de pollen van de hazelaar of de els.

In de maanden mei t/m september zijn er veel verschillende soorten pollen in de lucht. Ervaar je in deze maanden hooikoortsklachten, dan is het moeilijk om in te schatten voor welke pollen je precies allergisch bent. Je kan in dit geval daarom het beste je huisarts raadplegen.

 

 

Pollenseizoen

Het pollenseizoen is de bloeiperiode waarin bomen, grassen en kruiden stuifmeel vormen. Door de grote verschillen in bloeiperioden bestrijkt het pollenseizoen een groot deel van het jaar. De pollenkalender geeft precies weer in welke maanden de verschillende pollen zich in de lucht bevinden.

De lichte kleuren in de pollenkalender geven het voorseizoen per soort pollen aan, de donkere kleuren staan voor het hoogseizoen. Zoals je kan aflezen bevindt het hoogtepunt van het pollenseizoen zich in de maanden april t/m september.

Wil je gedurende het pollenseizoen je hooikoortsklachten verlichten? Allegra fexotabs of Allegra Neusspray Duo geeft je een steuntje in de rug!

Wij verstrekken productinformatie en kunnen geen medisch advies geven over een specifieke medische aandoening. Neem contact op met een zorgverlener voor vragen over uw medische toestand of die van een familielid. Als er sprake is van een noodgeval, neem dan contact op met uw plaatselijke spoedeisende hulpafdeling. Voor het melden van bijwerkingen kunt u een e-mail sturen naar: dso.nl@centrafarm.nl